De kracht van water in de tuin

Is er water aanwezig in jouw tuin? Of ben je misschien van plan een vijver aan te leggen? Dat kan wel eens een heel goed idee zijn. Veel mensen onderschatten de waarde van een vorm van water in de tuin. Wat is dat dan precies? We proberen het uit te leggen!

Water in de tuin zorgt voor kalmte en stimulatie

De aanwezigheid en de kracht van water in de tuin draagt bij aan een aantal dingen die een positieve invloed hebben op jou als mens. Het geluid van kabbelend water ervaren veel mensen als rustgevend, bovendien klinkt het gezellig. Zo zorgt water in je tuin voor een meer stimulerende en kalmerende omgeving. Wij kunnen water met alle zintuigen ervaren, waardoor het altijd een bepaalde aanwezigheid heeft. Daarnaast kan water in de tuin zelf ook informatie opslaan, het is een zogenaamde ‘informator’. Water zorgt voor koelte en aantrekkingskracht, maar onbewust zit er ook herkenning in ons eigen lichaam. Het zal niet onbekend zijn dat wij met zijn allen voor ongeveer 70% uit water bestaan. Er is dus in bepaalde mate een match met water, die we niet snel met andere grondstoffen hebben.

De kracht van stroming in water

In onze energetische tuinen werken we met flowforms van Lipsgroen. Het is een systeem dat een speciale stroming opwekt. Het water schommelt in de flowform van links naar rechts. Je kunt dit zien als een lemniscaat, ook wel liggende acht genoemd. Deze figuur staat bekend als het symbool voor oneindigheid, harmonie en eeuwige beweging. De ritmische beweging die deze flowforms veroorzaken is vergelijkbaar met de stroming in ons lichaam. Onbewust roept het herkenning op en dat geeft ons rust. Voor het plaatsen van een flowform voelen we goed aan wat de wensen zijn. Welke plek is het meest geschikt en welk model flowform past daar het beste? Er zijn namelijk meerdere modellen beschikbaar, met verschillende soorten stromingen, zodat er altijd een geschikte optie is voor water in jouw tuin. De flowform neemt op die (juiste) plaats de energie van de aarde op en door de stroming wordt deze positieve energie verspreid door de hele tuin.

Het belang van gevitaliseerd water

Dat water ontzettend belangrijk voor ons is, weten we allemaal. Op meerdere niveaus speelt water een belangrijke rol in ons leven. Zo helpt het in de aanvoer van voedingsstoffen en de afvoer van afval- en gifstoffen. Hoe we ons voelen wordt voor een groot deel bepaald door de hoeveelheid en kwaliteit van het water in ons lichaam. Het drinken van gevitaliseerd water zorgt voor meerdere positieve effecten op onze gezondheid. Zo wordt ons immuunsysteem versterkt en verbetert de signaaldoorgifte in onze cellen. Ons huid en haar worden vitaler en de afvoer van afval- en gifstoffen verloopt soepeler!

De kracht van water gaat dus verder dan alleen in de tuin, maar het is zeker een goed begin. Ben je benieuwd naar wat de mogelijkheden zijn van meer water in je tuin? Laat het ons weten en we gaan graag met je in gesprek!