Bedrijfstuinen/schoolpleinen

Bedrijfstuin

Wij ontwerpen en realiseren bedrijfstuinen en exclusieve buitenruimtes voor bedrijven. Want wie zei dat de receptioniste het visitekaartje van het bedrijf is, heeft het mis. Jouw bedrijfstuin is het groene visitekaartje. De eerste indruk van jouw bedrijf op haar bezoekers is bij binnenkomst allang gemaakt. Tijdens parkeren van de auto en de wandeling naar de ingang is er al een heel beeld van het bedrijf gevormd en de mooie bedrijfstuin speelt hierin de hoofdrol.

Een bedrijfstuin weerspiegelt het bedrijfsimago

De huidige bedrijfstuin wordt samen bekeken en geanalyseerd. Dan bespreken we wat je nodig hebt om hier een luxe tuin of goed verzorgde buitenruimte te realiseren. Een grondige analyse van de ruimte, de omgeving en het pand is de belangrijkste stap in onze aanpak. Dit bepaalt naast een diepgaand gesprek met de opdrachtgever de basis voor een exclusief tuinontwerp. Wat heeft het bedrijf voor imago? En waar moet de ruimte praktisch aan voldoen? Is er een parkeerplaats nodig? Is er een wens om buiten te lunchen met het team? We nemen alles mee in het tuinontwerp.

Schoolpleinen

Beter voelen, leren en spelen door een groen schoolplein

Een groen schoolplein zorgt dat kinderen langer spelen, beter samenwerken en minder pestgedrag vertonen. Ook komen ze meer tot rust, worden ze meer uitgedaagd om te ontdekken. Na het spelen hebben ze een hogere concentratie. Heeft uw school nog een tegelplein? Wij vergroenen het schoolplein graag samen met u.

Op een groen schoolplein kunnen kinderen lekker uitrazen en tot rust komen. Dat zorgt ervoor dat ze zich daarna weer goed kunnen concentreren. Uit diverse onderzoeken blijkt dat de omgeving het speelgedrag sterk beïnvloedt. Op een tegelplein gaan kinderen meer rennen, voetballen en hangen. In een groene omgeving spelen kinderen langer en creatiever én ontdekken ze meer.

Wat is een groen schoolplein?

Op een groen schoolplein zijn zeker niet alleen maar planten en houtsnippers te vinden. Er is ook ruimte voor een terras en speeltoestellen. Bij een groen schoolplein gaat het vooral om het werken met natuurlijke materialen zoals bomen en bloemen, zand en water, gras en groente en nog veel meer. Tegels hebben een plek, maar het grootste deel van het groene schoolplein zal niet betegeld zijn. Dat zorgt voor positiever gedrag én heeft een positieve invloed op het lokale klimaat.

Klimaatbestendig met een groen schoolplein

Verharde ondergrond neemt geen water op. Ook wordt het op tegels, asfalt of kunstgras erg warm in de zomer. Tot wel 5 graden warmer dan in een groene omgeving! Daarom is een natuurlijk schoolplein met veel groen ook een goede investering in duurzaamheid. Water zakt beter in de grond, kinderen en personeel hebben schaduw en u heeft een ‘groene airconditioning’ rond het gebouw. Zo bent u klaar voor de toekomst, waarin hevigere buien en hetere zomers vaker voor gaan komen.

Bekijk ons werk

Achtertuin met veranda

Strakke tuin

Ruimtelijke tuin