Inboetgarantie bij Beter Groen

Een van de vele services die Beter Groen aanbiedt is de inboetgarantie voor planten en bomen. De komende maanden gaat Beter Groen langs bij alle tuinen die met liefde zijn aangelegd in 2019 en 2020, om deze te checken. In deze blog zullen wij meer vertellen over wat de inboetgarantie bij Beter Groen inhoudt.

Wat houdt een inboetgarantie in?

Na het aanleggen van een tuin kan het zo zijn dat bepaalde planten en bloemen het niet goed blijken te doen. Ondanks dat een plant zorgvuldig gekweekt wordt,  kan het voorkomen dat hij helaas niet op de uitgekozen plek blijkt aan te slaan.  Dit noteren wij per tuin door een rondje met de klant door de tuin te lopen. Vervolgens gaan wij aan de slag met de vervanging, wanneer dat nodig blijkt. Als een bepaalde plant op een bepaalde plek het niet goed blijkt te doen dan kunnen we er ook voor kiezen om een andere soort te planten.

Is Inboetgarantie altijd noodzakelijk?

Dit hoeft helemaal niet zo te zijn. Als extra service biedt Beter Groen graag inboetgarantie aan, echter is het in de praktijk zo dat maar 3 tot 5% van de planten het niet redden. Na de inboet is de kans op uitval al helemaal geminimaliseerd.

Zijn er bepaalde bloemen of planten gevoeliger voor uitval?

Op de beuk na zijn er niet bepaalde bloemen of planten die gevoeliger zijn. De beuk vind het namelijk niet leuk om verplant te worden, maar als die eenmaal groeit, groeit hij als een speer en gaat hij niet meer dood. Zoals eerder geschreven heeft het meer met de grond te maken dan met planten. Op bepaalde, droge plekjes, zoals bijvoorbeeld onder een boom, kunnen planten het zwaarder hebben.

De extra services bij de inboetgarantie van beter Groen

Tijdens het rondje dat wij met de klant door de tuin zullen maken, noteren wij niet alleen de planten die het niet hebben gered, maar geven wij ook extra onderhoud advies. Wij kijken er zelf ook naar uit om de tuinen nog een keer te bekijken om te zien of het resultaat is geworden waar we ons voor in hebben gezet. Daarbij letten we niet alleen op de bloemen of planten, ook kijken we of andere elementen in de tuin er nog goed bij liggen. Wij vinden persoonlijk klant contact en jullie tevredenheid zeer belangrijk. Dit geldt niet alleen tijdens het aanleggen van de tuin, maar zeker ook daarna!